RockART på Ulfsunda Slott – pressmeddelande

September 23, 2010

RockART @ Ulfsunda SlottPressmeddelande Stockholm 23 september 2010

Svensk Inredning fortsätter satsningen på konst:

RockART på Ulfsunda Slott

Svensk Inredning, Nordens ledande projekterings-, bygg- och inredningsföretag inom hotellsektorn, presenterar en ny konstutställning på Ulfsunda Slott där företaget har sitt showroom. RockART av Patric Ullaeus och Björn Johansson är en utställning där konst och rockmusik starkt interagerar och skapar något originellt.

Svensk Inrednings filosofi är att med design och arkitektur skapa miljöer som bidrar till kreativitet och välmående och i förlängningen bättre affärsmöjligheter.

– Vi har länge använt konst som del av inredningen, och genom de olika konstutställningarna på Ulfsunda Slott vill vi visa upp de konstnärer vi gillar, inspirera våra gäster och erbjuda oväntade upplevelser, säger Torbjörn Blomqvist, vd och grundare av Svensk Inredning.

Aktuellt just nu är utställningen RockART, ett samarbete mellan Patric Ullaeus och Björn Johansson. Patric Ullaeus, prisbelönad regissör inom filmvärlden, har bland annat varit mycket verksam inom musikvärlden genom att regissera musikvideor åt flera världsberömda band. Och det var just några av banden han jobbat med som först upptäckte Björns och Patrics konst. Det är den naturliga kopplingen till musik som karaktäriserar RockART, och som tillsammans med popkonstens ifrågasättande av konventioner skapar en oväntad och originell stil. Björn Johansson har en helt annan bakgrund; han är ett välbekant namn inom design och har i över femton år formgivit och producerat egna möbelkollektioner. Björn har alltid tyckt om att arbeta med gedigna material och utmaningen i samarbetet med Patric var att överföra sin omvittnade kreativitet och sitt tekniska kunnande till en helt annan disciplin.

Resultatet är stor och tung konst, både till innehåll och form. RockART är öppen för allmänheten tills den 31 oktober.

För mer information om Svensk Inredning, vänligen kontakta:

Daniel Atteroth, tel 08-545 25 328, e-post: daniel.atteroth@sivab.se

För mer information, intervjuförfrågningar och privata visningar, vänligen kontakta Prat PR:

Livia Podestá, tel: 08-545 152 34, e-post: livia.podesta@prat.se

OM SVENSK INREDNING:

Svensk Inredning är Nordens ledande projekterings-, bygg- och inredningsföretag inom hotellsektorn. Företaget har funnits i 25 år och har lång erfarenhet av att utforma design till offentliga miljöer. Torbjörn Blomqvist, företagets vd och grundare, står bland annat bakom Bar101 på Scandic Anglais i Stockholm, lobbyn, restaurangen och rummen i Nordens enda varuhushotell Rica Kungsgatan i Stockholm samt sviterna och lobbyn i Hotell Berlin Berlin i Berlin. Svensk Inredning har sitt showroom på Ulfsunda Slott i Bromma. För mer information om Svensk Inredning se: http://www.sivab.se

Besök även konstnärernas sida: www.RockART.tv

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s